SCHuldhulpverlening
Schuldhulpverlening
Schuldhulpverlening ook bekend als minnelijke schuldsanering, is een traject waarbij natuurlijke personen geholpen worden om financiële schulden af te gaan lossen (saneren). De schuldhulpverlening is op basis van vrijwillige medewerking van schuldeisers. Om in aanmerking te komen voor een schuldregeling moet voldaan worden aan een aantal voorwaarden. De voorwaarden zijn onder andere het niet maken van nieuwe schulden, het tijdig betalen van de vaste lasten en zoveel mogelijk in te zetten voor de aflossing van de schulden.
Tijdens het traject worden alle schulden geïnventariseerd door een schuldhulpverlener. Op basis van uw beschikbare inkomen wordt er een voorstel ter finale kwijting aan de schuldeisers gedaan. Dit voorstel betreft het betalen van een af te spreken percentage van het openstaande schuldbedrag. Wij streven naar een 100 % betaling van alle schulden. Wij begrijpen dat niet iedere situatie dit toelaat.
Als alle schuldeisers akkoord gaan met het voorstel ter finale kwijting en de schuldenaar voldoet drie jaar lang aan alle voorwaarden van de schuldhulpverlening dan wordt het restant van de schulden kwijtgescholden na verloop van deze termijn.
Wanneer de schuldeisers niet akkoord gaan met het voorstel ter finale kwijting dan kan er een dwangakkoord worden opgesteld of kunt u een aanvraag voor de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) bij de rechtbank indienen waar wij u natuurlijk bij helpen.
Bij schuldhulpverlening wordt er altijd een registratie gemaakt hij het BKR.
Onze werkwijze
Wij werken voor verschillende gemeenten en werkgevers. Alle gemeenten in Nederland zijn verantwoordelijk voor de schuldhulpverlening voor haar inwoners.
Op een integrale manier proberen wij uw situatie in kaart te brengen. Al dan niet met samenwerkingspartners zoals het Sociaal Team, maatschappelijk werk of uw beschermingsbewindvoerder. Op deze wijze komen we tot een zo goed mogelijk plan voor het oplossen van uw financiële en eventueel andere problemen.
Nadat u bent aangemeld nemen wij contact met u op en plannen wij een huisbezoek. Tijdens het huisbezoek luisteren wij naar uw verhaal en maken wij een inventarisatie van uw situatie. Deze inventarisatie zetten wij om naar een plan van aanpak. In dit plan van aanpak geven wij weer hoe wij samen met u uw financiële problemen kunnen gaan oplossen. Kwaliteit staat hierin voorop en wij werken aan de hand van de gedragscode van de NVVK.
Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan een aanvraag schuldhulpverlening.
Schuldhulpverlening, ook bekend als minnelijke schuldsanering, is een traject waarbij natuurlijke personen geholpen worden om financiële schulden af te gaan lossen (saneren).
Afhankelijk van uw situatie gaan wij samen met u uw financiële problemen proberen op te lossen. In het voortraject proberen wij met uw schuldeisers overeenstemming te bereiken en te komen tot een schuldsaneringsregeling. Een geslaagde regeling duurt 36 maanden. Wij streven naar een 100 % betaling van alle schulden. Wij begrijpen dat niet iedere situatie dit toelaat.
Er zijn geen kosten verbonden aan een traject schuldhulpverlening. Uw gemeente is verantwoordelijk voor de kosten van uw traject.
Nadat u bent aangemeld nemen wij contact met u op en plannen wij een huisbezoek. Tijdens het huisbezoek luisteren wij naar uw verhaal en maken wij een inventarisatie van uw situatie. Deze inventarisatie zetten wij om naar een plan van aanpak. In dit plan van aanpak geven wij weer hoe wij uw financiële problemen willen oplossen.
Tijdens het traject worden alle schulden geïnventariseerd door de schuldhulpverlener. Op basis van het beschikbare inkomen wordt een voorstel ter finale kwijting aan de schuldeisers gedaan. Dit voorstel betreft vaak het betalen van een af te spreken percentage van het openstaande schuldbedrag. Bij preferente schuldeisers zoals de Belastingdienst wordt het percentage verdubbeld.
Als alle schuldeisers akkoord gaan met het voorstel ter finale kwijting en u voldoet drie jaar lang aan alle voorwaarden van de schuldhulpverlening dan wordt het restant van de schulden kwijtgescholden na verloop van deze termijn.
Mochten de schuldeisers niet akkoord gaan met het voorstel ter finale kwijting dan kan er een dwangakkoord worden opgelegd of een aanvraag voor de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) worden gedaan.
Klik dan op onderstaande knop. Na ontvangst van uw aanmelding nemen wij telefonisch contact met u op om de vervolgstappen met u te bespreken.
Als u een klacht heeft kunt u dat bespreken met uw schuldhulpverlener. Wanneer de klacht na bespreking nog steeds bestaat, kunt u gebruik maken van ons klachtenreglement.
Dagelijks is er een telefonisch spreekuur van 09.00 uur tot 12.00 uur. Daarnaast kunt u altijd een e-mail sturen. U ontvangt binnen twee werkdagen een reactie.
Aanmelding
Wilt u zich graag aanmelden voor schuldhulpverlening? Klik dan op onderstaande knop. Na ontvangst van uw aanmelding nemen wij telefonisch contact met u op om de vervolgstappen te bespreken.
Contactgegevens
Heeft u vragen over schuldhulpverlening of wilt u graag advies ontvangen over de verschillende trajecten die wij u kunnen bieden? Neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
Sociaal.nl Schuldsanering
Team Schuldhulpverlening
Postbus 781
1440 AT Purmerend